Sistemul de rafturi gravitational

Este sistemul ideal pentru depozitarea stocurilor cu miscare rapida de marfa.Este utilizat in mod special pentru produse cu grad mare de perisabilitate.Rolele sunt plasate intre traverse si paletii aluneca cu viteza controlata datorita fortei gravitationale.

Sistemul cu role pentru paleti

Modul de lucru este FIFO (primul intrat – primul iesit ) sistem ce permite incarcarea paletilor pe o parte in timp ce sunt descarcati pe partea cealalta. Cand primul palet se misca urmatorul ii ia locul. Viteza de miscare a paletilor poate fi controlata printr-un sistem de franare. Sistemul de franare previne aparitia golurilor in timpul descarcarii paletilor.

Sistemul Box-Roller

Acest sistem de rafturi poate fi folosit acolo unde un mare numar de cutii sunt deschise si depozitate si din care se colecteaza produse in conformitate cu ordinele de livrare.
O banda mobila poate fi plasata in fata, acest fapt permite ca stocurile de produse si personalul sa ramana pe los, iar produsele selectate sa se miste. Prin folosirea acestui sistem produsele sunt ambulate in zona de colectare si sunt gata de livrare catre clienti sau catre lini de fabricatie. La acest sistem de rafturi nu se folosesc masini de incarcare, doar banda mobila si munca manuala.

Avantajele sistemului:

  • Foarte buna miscare a stocurilor
  • Se salveaza timp si costuri de operare
  • Acces facil
  • Usurinta in controlul stocurilor
  • Folosirea la maximum a spatiului
  • Investitie cu amortizare rapida